Clara & Robert office building: Reference objects

Introduction

The Clara and Robert ensemble of buildings in the centre of Dusseldorf (Germany) masterly combines two new buildings with the historical Saarhaus. During development, the building became entangled in the most special kind of love triangle: the futuristic aluminium façade provides the framework for a former barracks building while also providing the backdrop for another building, inspired by the famous composer duo.

© PREFA | Croce & Wir

Data & facts

Product

Aluminium composite panel

Color

27 brushed aluminium

Architecture

SOP Architekten Düsseldorf

Processing

Willms Fassadentechnik, Roetgen

Country

Germany

Location

Düsseldorf Derendorf

© PREFA | Croce & Wir

Aluminium composite panel: Products used

Aluminium composite panel: Products used

let yourself be inspired: Other objects

Renovation Gallery: Buildings before and after renovation

Due to their light weight, PREFA products turn the renovation of roofs and façades into child’s play – and the cosmetic treatment also produces great results.

Renovation Gallery: Buildings before and after renovation

House with a garage after roof renovation with PREFA roof tiles in anthracite
House before roof renovation with PREFA roof tiles, gable roof and garage